Woxkon na cestách: Národní park Hohe Wand

Pokud jste vášnivý lezec, vyznavač paraglidingu nebo milujete ferraty, toto místo určitě musíte navštívit.

Stolová hora Hohe Wand se nachází kousek od sjezdu z dálnice A2 vedoucí z Vídně do Klagenfurtu. 40 km za Vídní sjedete výjezdem na Wiener Neustadt West, a zanedlouho se ocitnete v překrásném národním parku, který se rozkládá na zalesněném náhorní plošině. Z Brna se tam dostanete za 2 hodiny a 15 minut. 

Přírodní park Hohe Wand v okrese Wiener Neustadt-Land patří mezi rakouské přírodní a na své si zde přijde snad úplně každý. Nachází se necelou hodinu za Vídní a potěší všechny, kteří mají rádi aktivnější dovolenou.

Národní park Hohe Wand nabízí široké možnosti  různých sportů. Ať už se vydáte na kolo, pěší turistiku, či na ferraty nebo lézt, vždy si vyberete. Vrchol hory je protkán mnoha turistickými trasami, různé obtížnosti, jež vesměs tvoří uzavřené okruhy o délce 1,5 – 10 km. Je tedy ideálním místem pro pěší turistiku. Mnohé z nich jsou bez problémů sjízdné i s kočárkem, jiné už vyžadují zručnost při zlézání žebříků a kramlí a dobré boty.  

Dominantní vyhlídkou je takzvaný Sky Walk, ke kterému vede hned několik cest. Vyhlídková plošina je postavena ve skále a dává vám pocit, že jste ve vzduchu. Odtud je moc hezký výhled na rakouskou krajinu. 

 

IMG-0909

 

Ferrat je v okolí kempu hned několik. Většina z nich je již pro zkušenější a tedy více náročná. Najdou se zde ale i méně náročné trasy (Vollerin). Lezení je zde více délkové, pokud tedy chcete, můžete lézt po celý den a vylézt na samotný vrchol. Úrovně lezení jsou zde různé. Od lehkých začátečnických cest až po ty pro zkušené lezce. 

Pro přespání doporučuji romantický Blitz Camp. Kouzelný kemp se nachází přímo pod horami a každý den tedy můžete usínat s nádherným výhledem na skály i na paraglindigisty, těch je tady opravdu mnoho. Člověk tedy může sedět a pozorovat oblohu posetou těmito odvážlivci, večer dechberoucí západy slunce. Kemp nabízí základní vybavení a zážitkovou sprchu s výhledem na hory. Když máte štěstí, teče i teplá voda.

 

Nový projekt-7-2

 

 Pokud budete mít štěstí, můžete při objevování krás tohoto národního parku narazit na volně žijící kozorohy a kamzíky, kteří se s oblibou pohybují nejen po turistických, ale i lezeckých cestách. Z lezení si pak odnášíte nejen zážitek z impozantních výhledů, ale i ze setkání s kozorožcem.

 

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz