Cesta na Nový Zéland

 

Nové zítřky

Cestu na Nový Zéland jsem plánovala přibližně 10 dní. Teď si ale zpětně říkám, že jsem tomu možná měla dát více času, ale vím, že bych to podruhé naplánovala nejspíše stejně. Koneckonců všichni, kdo chtějí někam vyrazit, by to měli udělat taky tak. Čím více člověk totiž přemýšlí a zjišťuje si informace, tím víc se může odradit nebo až přespříliš nadchnout. Já mám ty momenty překvapení nejraději. Málo kdy si vyhledávám o dané lokalitě informace dopředu. Jednou jsem to udělala a později jsem toho litovala.

Znáte ten pocit, kdy si vyberete místo na dovolenou podle té fotky, která je umístěná na každé zadní straně autobusu ve městě? Víte přesně, že to místo budete milovat a že bude vypadat jako oáza, o které se vám ani nezdá? Pro jistotu si to místo vyhledáte taky na Instagramu a jste přesvědčeni, že tam HNED musíte zajet!

Pak to přijde. Realita. Jako jo, bylo to fajn, ale kdybych neviděla ty dechberoucí instagramový fotky, tak jsem asi nadšená. Takže právě z tohoto důvodu se nechávám překvapit. A Nový Zéland překvapení rozhodně byl!

“Less comfort, more life” aneb život v dodávce.

Na Zélandu je celkem běžné žít nebo minimálně cestovat v autě, které si člověk upraví na spaní. A tak jsem si i já svůj vysněný kočovný život vyzkoušela. Křížem krážem jsme autem procestovali severní ostrov. Učili se surfovat, projezdili bikeparky a koupali se pod vodopády. A jelikož nejen u kiwáků je se na co koukat, vyrazili jsme prozkoumat taky nedaleký ostrov Samoa. V tomto ráji západního Pacifiku jsme okusili úplně jiný život. Spaní v plážové Fale nebo koupání s želvami byl neskutečný zážitek.

Cestování není otázkou peněz, ale hlavně odvahy.

Je spoustu způsobu jak si na cestách přivydělat nebo přespat u lidí úplně zdarma. Nejenže ušetříš, ale poznáš dané místo z úplně jiného úhlu než běžný turista.

Pokud máš jen trochu chuť vyrazit. Jeď!

Snad vám tento krátký článek pomůže a kdyby jste se chtěli na cokoli zeptat, třeba ohledně Nového Zélandu, života v campervanu nebo jen tak, neváhejte a napište mi, protože nikdy nevíte, na koho narazíte a třeba budeme další cestu absolvovat spolu.

Mějte nezapomenutelné prázdniny,

T.

@urbischka

 

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz