Dámská jízda do Jizerských hor

Jizerské hory

 

Výlet do Jizerských hor jsme s kamarádkami plánovaly už hodně dlouho. Byla to víkendová záležitost, ale rozhodně když už tam pojedete, tak alespoň na týden! Ubytovaní jsme nemusely řešit, protože máme rodinnou chatu 30 km od Liberce a je to tam vážně super.

Jako  parádní jednodenní výlet je dobrý si zajet do Horních Mísečků u Špindlerova Mlýna, je tam velké parkoviště za 20 Kč/hodinu, my jsme ovšem zaparkovaly přímo před parkovištěm u jedné chaty, kde nebyla žádná značka o zákazu parkování, a tak jsme ušetřily. Potom jsme se daly po červený směrem k Vrbatově boudě, kde jsme si daly jídlo za celkem slušnou cenu. Dá se vyrazit i po žluté, ale cesta je strmá a rozhodně je lepší jít po červené, kudy jezdí autobusy s turisty přímo k boudě. Odtud už ale musíte po svých a dál po červené narazíte na krásný Pančavský vodopád, odtud je nádherný výhled! Další zastávkou je Labská bouda, kde se dá taky občerstvit nebo i přespat. Poslední naší zastávkou byl pramen Labe a pak dále po hřebenech po žluté stezce zpět do Horních Mísečků. Celá cesta byla přibližně 16 km a opravdu je nutnost mít pohodlné boty!

image1 (2)

Poslední den jsme vyrazily do Liberce, kde jsme se výborně nasnídaly v kavárně Bez konceptu a vyrazily směr Ještěd. Jelikož nás tížil čas, tak jsme vyjely autem až nahoru pod Ještěd, kde parkovné na celý den stálo 100 Kč (stejná cena jako pod Ještědem). Dá se tam jít i pěšky po krásný lesní cestě, silnici a nebo si vyjet lanovkou, která je ještě dražší než parkování, ale jako zážitek to určitě stojí.

Tak hurá na hory!

 

by Karol

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz